2010. június 20., vasárnap

Túrós lekváros pite


Hozzávalók:
Tészta:
220 g liszt
120 g margarin vagy vaj
50 g porcukor
1 csipet só
1 tojássárgája

Töltelék:
500 g túró
vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
2 kanál tejföl
házi szilvalekvár

Morzsatészta:
50 g liszt
25 g olvasztott margarin
25 g cukor
csipet fahéj

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 1 órát pihentetjük a hűtőben, majd kinyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű piteformába helyezzük. A töltelékkel megtöltjük a morzsatésztával megszórjuk. Kb. 45 percig sütjük.

2010. június 19., szombat

Tejfölös szedres pite




Hozzávalók:
Tészta:
90 g liszt
60 g kukorica liszt
2 evőkanál cukor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
130 g margarin vagy vaj
másfél evőkanál hideg víz

Töltelék:
350 g tejföl
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
300 g szeder vagy más gyümölcs


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 1 órát pihentetjük a hűtőben, majd kinyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű piteformába helyezzük.
A gyümölcsöket leöntjük a porcukros tejföllel.
(A kerámia formának a sütővel együtt kell felmelegednie!) Kb. 45 percig sütjük.

Az ötlet innen. :)